Alin-Alexandru-Tudosa

Când am făcut primii pași în alergare, nu visam să ajung așa de departe. Pentru unii, departe este la capătul pământului, pentru alții, este în mintea lor – pentru mine – departe este în profunzimea inimii.

Anul acesta am participat la primele 2 competiții de acest gen: Cluj Maraton și Edelweiss Night Run, am concurat cu sine și cu propriile limite în cea mai mare parte. Pe frații de alergare îi văd ca motivație și suport, în funcție de momentul alergării. Poate privind ca spectator acest sport ai impresia că e pe viață și pe moarte, participând trăiești – de obicei – o experiență care se apropie mai mult de cooperare, decât de competiție. Recent am descoperit și mai mult de atât, am descoperit un ultra maraton caritabil – unde poți contribui pur și simplu alergând. Pentru mine, ca OM, aceasta este o motivație superioară unei motivații financiare sau a unui loc întâi și desigur că este prima alrgare pe așa o distanță, testarea limitei fizice este prima consecință/motivație a acestui evenimenit.

M-am înscris la proba de 100 de kilometri solo pentru a mă testa pe mine. La aceeași competiție vor alerga încă 2 rădăuțeni la proba de ștafetă în doi, adică 50 și 50 km: Cătălin Schipor și Ioan Alexandru Strugaru. Ei au participat și în anii trecuți și mi-au adus în atenție această experiență, entuziasmul cu care povesteau cât de frumos este să alergi 100 de kilometri și cu motivația de a ajuta niște oameni mici să aibă un centru social unde să aibă condiții de existență mai bune…ei asta nu se poate pune în cuvinte.

Maratonul “100 for children“ se află la a treia ediție și este organizat de Asociația Provita. Distanța este de 100 de kilometri și se desfășoară între București și Valea Plopului. La Valea Plopului este un așezământ cu 350 de copiii adunați de pe străzi și cu povești…grele și apăsătoare. Inițiativa de a contribui făcând ceva atât de simplu – ca alergarea – este absolut minunată. Informații suplimentare despre eveniment poți vedea la adresa http://100forchildren.ro/

Un scurt clip de prezentare al alergării „100 for children”, mai jos:

Am ales să adun suma de 3.333 de lei – așa ca să fie rotund :) Este ușor în ziua de azi să faci bine cu 2-3 clickuri stând în trafic la semafor și butonând telefonul, acasă seara după o zi lungă de serviciu. Este ușor să faci o bucurie, chiar dacă nu ai timp sau pregătire să alergi.

Se spune că a face un bine este mai greu decât a face un rău. A venit vremea să schimbăm și această paradigmă. Este înzecit mai ușor să faci un bine decât să faci un rău – cu o condiție – să fii atent la respirație. Respirația este instrumentul de măsură, fii atent la respirația ta.

De vrei să faci un bine, poți – singurele condiții sunt bunăvoința și inima, pe care le are fiecare OM în viață.

Accesează adresa următoare pentru a dona sau distribuie pe rețelele sociale:

http://provita.galantom.ro/alintudosa1

Vă mulțumesc! Vă mulțumim! 

tarsin-va-multumim

 

facebook-cover-09

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*