Masa Critică este o plimbare cu bicicletele – în număr cât mai mare –  care are loc de obicei în ultima zi de vineri a fiecărei luni, în zeci de orașe din România și sute de orașe de pe glob.

A luat ființă ca o plimbare spontană în San Francisco – vineri, 25 septembrie, 1992. Participanții se întâlnesc într-un loc și la o oră prestabilită pentru a se bucura de siguranța și de compania pe care le-o oferă mersul în grup pe străzile orașului, cauzând în mod intenționat o ușoară și temporară perturbare a traficului. Filosofia generală din spatele acestui eveniment este exprimată în sloganul

„Noi nu blocam traficul; noi facem parte din trafic.”

În unele orașe, traseul, punctul de final, sau anumite puncte de atracție de pe traseu sunt stabilite dinainte. Participanții demonstrează avantajele mersului pe bicicletă în orașul respectiv și pun în evidență obiectivele de dezvoltare urbană care necesită îmbunătățiri în termeni de siguranță și facilități.

Asociația BAFi promovează sănătatea și mișcarea, iubește bicicleta și, având în vedere numărul mare de bicicliști din zona Rădăuți, am luat inițiativa de a chema la plimbare și discuție bicicliștii de toate vârstele. Menționăm că este pentru TOȚi posesorii de biciclete, de toate vârstele și pe toate nivelele de la amatori până la profesioniști.

Masa Critică Rădăuți a avut și ediții anterioare evenimentului inițiat de Asociația BAFi, asociația noastră a re-activat această acțiune în luna septembrie 2014. Ne bucurăm de o creștere a numărului de bicicliști participanți și o bună mediatizare în zona orașului Rădăuți a fenomenului. Am observat, cu ocazia sosirii primăverii, un număr mare de bicicliști și în special – părinți cu copii. Viitori tineri sănătoși și responsabili!

Vă mulțumim și vă așteptăm cu bicicleta, în ultima vineri a fiecărei luni la Masa Critică Rădăuți.

„Noi nu blocam traficul; noi facem parte din trafic.”

Abonează-te! pentru a fi notificat înainte de evenimentele organizate și susținute de Masa Critică Rădăuți.