87176250_1728503793958239_5367921697875820544_o

Am cunoscut povestea semințelor libere călătorind prin țară și ne bucurăm că facem parte din familia mare a păstrătorilor și celor care prețuiesc semințele. Suntem în al treilea an de când Asociația BAFi susține Semințe Libere la Suceava și Rădăuți.

 

Evenimentul de la Suceava a fost axat mai mult pe calitate și pe conectivitate. Am întâlnit o familie de tineri – ingineri horticultori care s-au retras la sat și au început un proiect foarte frumos intitulat Scufița de Homița. Pe lângă că intenționează să furnizeze legume ecologice în zonă pentru cei ce vor să se hrănească sănătos, Antim și Laura vă pot ajuta cu sfaturi și consultanță specializată în domeniul agricol și horticol. Puteți citi mai multe despre proiectul lor și îi puteți contacta pe pagina lor Ferma Scufița din Homița. Cel mai tânăr participant interesat de Semințe Libere are 20 de ani și începuse prima grădină de apartament prin planarea unor ardei iuți cu câteva zile înainte de eveniment. Am avut și două participante de 1,5 și 2,2 ani interesate mai mult de semințele.. comestibile. :)

 

La Rădăuți ne-am întâlnire pe 8 Martie la BAFi. În rânduri au venit câțiva din participanții de anul trecut și oameni pasionați de grădinărit din zonă. Primul participant care a ajuns la ora anuntață a fost Cosmin de la Hemp House Holding, puteți vedea activitatea – domeniul de activitate constructia de case din cânepă. Mai multe informatii pe pagina lor Hemp House Holding. Prietenii de la Primitiv Entertainment au venit de la Prisaca Dornei și au adus un mozaic megamix de fasole colorate, dacă sunteți în zona Câmpulung puteți urmări activitățile și creațiile lor pe pagina Primit Entertainment. Natural Concept au venit cu bebelina lor Eva și semințe apreciate de gălbenele, morcov și mazăre verde. Pe cei de la Natural Concept Media și proiectul lor de grădină-pădure îl puteți urmări pe https://naturalconcept.teemill.com/. Am împărtășit semințe cu bucurie și sfaturi din experiențele fiecăruia, mici “secrete” din grădină. Poveștile semințelor s-au îmbinat cu jocul copiilor prezenți și un pahar de apă de izvor sau ceai.

 

Comunitatea crește, cu siguranță comunitatea grădinarilor responsabili și interesați de a crește legume sănătoase este mai mare în zonă. Intenționăm să o conectăm și în anii trecuți s-a cerut acest lucru. În curând vom forma un grup și vom stabili o forma de comunicare pentru a ține legătura și a ne întâlni periodic.

 

Vă mulțumim pentru participare și dăruire! Dar din dar se face rai!

 

Inițiativa “Semințe Libere” aparține Adinei Moise de la Asociația România în Tranziție, Asociația BAFi este partener local. Evenimentele de la Suceava și Rădăuți au avut ca partener important Banca de Resurse Genetice Vegetale „Mihai Cristea”, vă mulțumim din toată  inima pentru timpul și prețioasele semințe cu care susțineți comunitatea. Pentru locația de la Suceava am avut ca partener Fundația Județeană pentru Tineret care ne-au pus la dispoziție Centrul Județean de Tineret, un spațiu public pentru tinerii din Suceava. Mulțumim pentru semințele deosebite https://semintepentruviitor.ro/ unde puteți citi câteva articole frumoase despre grădinărit, semințe și dragoste față de natură.

 

 

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*