12969251_1078803675514532_1147242714_n

Ce te oprește să intri în contact cu o persoană? Ce te oprește să ai cariera pe care ți-o dorești atât de mult? Ce te oprește să mergi în excursii? Ce te oprește să urci pe munte? Ce te oprește să faci ceea ce-ți place? Și până la urmă…ce te oprește să fii fericit? Poate că deja ți-ai răspuns la întrebările astea. Ba că banii, ba că timpul, ba că alte obligații. Dar dacă mai faci un pas spre aflarea răspunsului descoperi de fapt că FRICA e cea care te oprește. Fie că e frica de înălțimi, frica de eșec, frica de refuz, frica de vorbit în public sau orice altă frică, odată ce ți-a invadat mintea te nefericește și te frustrează. Ne facem scenarii peste scenarii încât pierdem contactul cu realitatea și ne pierdem în detaliile imaginației noastre bogate. Și uite așa îi permitem fricii să pună stăpânire pe viețile noastre, iar noi începem să trăim într-o iluzie, pentru că așa cum gândurile ce ne provoacă frica nu sunt reale, la fel și frica ce-și face simțită prezența e ireală. Astfel irosim bucăți din viață și pierdem fericire.

Dar teorie știm cu toții, însă puțini suntem și conștienți de ea. Ne-am îndreptat astăzi din nou pașii spre Așezământ să ne vedem cu cei mici mari, adolescenții. :) Probabil că ți-ai dat seama deja din introducere că am povestit despre frică. Am vizionat un filmuleț motivațional, am împărtășit fiecare părerea sa despre frică, dar cum spuneam, teorie știm cu toții așa că pe durata desfășurării întâlnirii am derulat și un joc. Un joc de imaginație. Pas cu pas, am încercat fiecare să biruim în fața unei frici pe care o avem. Am avut de-a face cu frica de a vorbi în public, frica de a vorbi cu un băiat de care-ți place, frica de înălțime, frica de insecte, dar n-o să le enumăr acum pe toate. Am pornit de la a ne crea cel mai rău scenariu posibil în cazul fricii fiecăruia. Am încercat apoi să căutăm cel puțin un avantaj în cazul în care s-ar manifesta situația de care ne este teamă. Mai departe am aflat cum se încurajează fiecare atunci când trece printr-o situație în care este copleșit de frică. Ne-am gândit la persoanele din viața noastră, din jurul nostru și am căutat niște exemple de oameni curajoși, care ne inspiră. Ne-am amintit mai apoi situații din trecut în care am fost cuprinși de frică că nu vom reuși, dar într-un fel sau altul am scos-o la capăt. Am învățat să căutăm o frică mai mare pe care o avem pentru a trece mai ușor peste frica cu care suntem puși față în față, iar spre sfârșit am călătorit în timp, pe la 80 de ani și am tras concluzii despre cum ar arăta viața noastră dacă am depăși sau dacă nu am depăși frica respectivă. Nu mare ne-a fost mirarea tuturor atunci când am descoperit ce banal și inutil este să ne fie frică.

Și uite așa, întâlnirea se apropie de sfârșit, dar noi am mai pregătit o surpriză. Poate că și tu ai ceva ce-ți poartă noroc, ceva în care ți-ai pus încrederea, ceva ce tu crezi că te ajută, dar numai pe tine pentru că pe tine te cunoaște. Am creat și noi pentru copii niște talismane din lemn care să le amintească în momentele de frică faptul că sunt curajoși, că au încredere în ei și că pot trece cu bine peste situație. Despre copii, ce să zicem? Au fost extrem de încântați de povești, de interacțiune și de tema abordată. Apreciem faptul că au fost sinceri și deschiși și astfel am mai adăugat un punct la capitolul încredere. Am terminat întâlnirea cu un group hug puteeernic să ne țină încărcați până data viitoare. Săptămânile trec, grupul se sudează, noi evoluăm. Mulțumim, dragilor! Avem încredere în voi! :)

12921050_1078804842181082_1653774048_n 12939426_1078804822181084_1933496418_n

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*