12968629_1186713118005613_1271450178_n

Avem o propunere pentru tine. Vino să fii parte din proiectul “Teatru Forum – Sunt parte din schimbare”!

În perioada aprilie-mai 2016 ne dorim sa creăm un grup de oameni frumoși, care-s dornici să se implice și să facă din zona Rădăuți un loc mai prietenos și cu mai multe zâmbete, folosind metoda teatru forum. Te vrem în grupul nostru! Vei avea ocazia să înveți și să practici metoda teatru forum, într-un cadru în care te vei putea desfășura deschis și unde vei găsi susținere reciprocă.

Teatru forum este o formă de teatru social, care folosește teatrul într-un mod interactiv pentru a atrage atenția asupra unei situații de opresiune – discriminare, violență domestică, bullying, manipulare – dintr-o comunitate, pentru ca ulterior, împreuna cu publicul, să se găsească soluții pentru rezolvarea acelei probleme. Poate fi jucat în școli, centre de plasament, penitenciare, centre de bătrâni sau în orice comunitate care se confruntă cu situații de opresiune.

Proiectul “Teatru Forum – Sunt parte din schimbare” e împărțit în două etape:

  1. Curs de teatru forum

În weekend-ul 23-24 aprilie 2016, de la 10.00 la 16.00, vom organiza un curs de teatru forum la sediul Asociației BAFi. Vom învăța o mulțime de lucruri – ce este teatru forum, cum și unde poate fi folosit, vom povesti despre putere și opresiune, vom experimenta pașii pentru realizarea unei piese de teatru și vom afla cum să evaluăm și ce impact are o piesă de teatru forum.

Cursul va fi susținut de colega noastră, Oana, care are experiență de 3 ani de lucru cu metoda teatru forum în diferite comunități, dar mai ales în licee. L-am organizat pe baza sistemului gift economy. Ce înseamnă asta? Înseamnă că îți oferim cadou acest curs pentru că ne dorim să te cunoaștem. La final, dacă ți-a plăcut cadoul nostru, dacă te-a ajutat cu ceva sau pur și simplu, dacă vrei să te implici mai mult, poți să ne faci și tu un cadou – bani, timp, produse, îmbrățișări sau orice consideri tu că ne ajută. :)

Nu vei pleca cu mâna goală de la curs, căci îți vom oferi un manual de teatru forum cadou… ca să nu ne uiți. :)

  1. Practică și mentorat

Pentru că te-a interesat să înveți și te-ai implicat, în perioada mai-iunie 2016, ne dorim să pui și în practică ce ai învățat așa că vom face o piesă de teatru forum cu un grup de voluntari, pe care să o joci în comunitatea din care faci parte.

Pentru că vom fi o comunitate de teatru forum, ne vom întâlni la fiecare 2 săptămâni, pentru a povesti cum merge procesul și pentru a ne susține unii pe alții.

Cu siguranță ți-am stârnit interesul, așa că mai ai doar un pas de făcut. Completează acest formular până pe 14 aprilie 2016 și împrăștie vestea, pentru că unde-s mulți..schimbarea-i mare.

 

Te așteptăm cu drag…de teatru! :)

 

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*