IMG_20160424_121341

Din cei 200 de puieți pe care i-am primit donație de la Ocolul Silvic Pojorîta am rămas cu 50 și uite așa, duminică dimineața – de Florii, ne-am gândit să ieșim în centrul orașului să le găsim părinți adoptivi. Ne-am poziționat în centrul vechi al Rădăuțiului, cu inima deschisă cu mesajul Iubim Pădurea vizibil și copilașii pădurii lângă noi. Vreme de o oră jumătate s-a apropiat doar un copil de noi, oamenii erau reticenți și distanți – au crezut că facem politică sau strângem semnături pentru vreun partid.

Încet-încet au prins curaj să se apropie și au început discuțiile, care mai de care ne încurajau să luăm atitudine față de tăierile masive și ilegalitățile comise în zona noastră, ne felicitau pentru acțiunile de plantare desfășurate în zonă și se bucurau de inițiativa de a oferi copaci spre adopție. Cei mai mulți nu înțelegeau de ce nu luăm bani pentru puieți și le-am mai povestit o dată că dar din dar se face Rai și întotdeauna să faci Rai din ce ai.

Până la amiază erau adoptați toți și mai era cerere, însă puieții se terminaseră. Am luat numere de telefon de la părinții molizilor și urmează să verificăm anual evoluția lor, să mergem să îi fotografiem la casele lor și să deschidem astfel un dialog între oamenii care înțeleg faptul că și noi suntem copii naturii – ea are grijă de noi și ne menține în viață, e frumos și natural să facem și noi pentru ea, mama natură, asemenea.


Vă mulțumim oameni frumoși că ați adoptat acești copii ai pădurii, să crească ca brazii (deși sunt molizi) și să vă bucure inimile peste ani.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*