iesi-in-casa-sigla

Asociația Bafi are în desfășurare în luna Aprilie a anului curent, proiectul „Ieși în casă”, un proiect care are în vedere promovarea unui spirit civic activ.

Responsabilizarea față de mediul exterior este esențială pentru o bună administrare a vieții pe pământ. Cursa pentru binele individual în care ne-am lansat odată cu adoptarea sistemului capitalist ne-a transformat în producători de gunoi iresponsabili. Mediul urban a fost plasat exclusivist în administrarea primăriilor cu impresia că tot ce trebuie să facem este să plătim o taxă care de multe ori ne străduim să o ocolim, pentru binele personal. Mediul extra urban suferă și el datorită acestor mentalități.

 

Implicarea activă a oamenilor în procesul de curățenie și înfrumusețare a mediului înconjurător va duce inevitabil la o mai mare apreciere a mediului înconjurător, fapt care va diminua poluarea și distrugerea lui. Socializarea cu vecinii de oraș în smartit.kiev.ua campanii de responsabilizare duce la crearea de noi legături de unde izvorăsc idei pentru o mai bună administrare a vieții pe pământ.

 

Asociația Bafi pune în practică aceste principii de organizare în 2015 prin campania de curățenie de primăvară „Ieși în casă” unde alături de media locală precum și de instituții de stat și private, scoate în oraș locuitorii municipiului pentru o curățenie generală.

 iesi-in-casa-sigla

Ieși în casă pentru că orașul este tot casa ta deci, ieșitul din casă coincide cu intratul în casă, iar în casă ai un comportament mai responsabil. Simplul gest de a ridica un gunoi și de a-l pune în coș îți crează un sentiment de apartenență urmat de un sentiment de siguranță. Invităm rădăuțenii să transforme aceste zile din calendar în zilele de curățenie ale orașului și să ridice orice gunoi care le iese în cale.

 

În acest sens Joi 9 Aprilie 2015 în colaborare cu Colegiul Andronic Motrescu și Colegiul Tehnic Rădăuți desfășurăm o campanie de ecologizare în Rădăuți și în lunca râului Sucevița.

Joi 9 Aprilie, vor fi organizate două puncte de întâlnire unul la orele 10:00 la parcul de la lac și unul la orele 09:00 în fața Colegiului Tehnic Rădăuți.

Eveniment Facebook: http://www.facebook.com/events/634070630061788/

Elevii de la Colegiul Andronic Motrescu și alți doritori se vor aduna la parcul de la lac ”Alexandru Sahia”, de unde vor pleca însoțiți de un reprezentant spre lunca râului Sucevița, unde se va desfășura o acțiune de strâns gunoaie.

Elevi de la Colegiul Tehnic Rădăuți împreună cu alți doritori se vor întâlni în fața Colegiului și vor curăța străzile din municipiul Rădăuți: str Călărași, str. Volovățului, str. Mihai Viteazu și tronsonul de cale ferată de la str. Bogdan Vodă cu str. Spitalului.

Invităm pe această cale pe toți oamenii care doresc să participe activ la administrarea bunului comun.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*