46522823_2277914392443696_6382926459668791296_o

în perioada 12-23 noiembrie am participat la cursurile de formare profesională ,,Educator Specializat”, susţinut de o echipă de formatori membri ai Asociaţiei CIS IMPROVE Cluj-Napoca la Așezământul pentru copii „Sfântul Ierarh Leontie” Rădăuți.

Certificatele obţinute la finalizarea cursurilor sunt recunoscute de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale şi de Ministerul Educaţiei Naţionale, putând fi utilizate atât în ţară, cât şi în UE.

Intenția noastră care a stat la baza acestei inițiative este creșterea continua a calităţii serviciilor pe care le oferim copiilor cu care lucram. În timpul cursului a reapărut o intenție veche din inima mea cât și din a lui Alin, de a transforma atelierul  Bucuria de a face de la Sediul Asociației BAFi într-un centru rezidențial de zi.

Cursul a inclus 64 de ore de formare (40 de ore activitate interactivă cu formatorul, 24 de ore – studiu individual asistat şi examinare finală în vederea certificării).

A doua parte a cursului a fost susținută de  lect. dr. Claudia Crişan, absolventă a Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei (Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca) şi deţinătoare a titlului de dr. în psihologie cu Magna cum Laude, precum şi cu o experință de peste 10 ani în mediul universitar în sfera tulburărilor comportamentale la copii.

 

Pentru noi a fost o experienta foarte benefica prin care am învăț mai multe despre stadiile de evoluție ale copilului, tehnici de a-l ajuta să-și îmbunătățească capacitățile cognitive, de comunicare, emoționale (în special prin joc), am invatar cum se construiește un Plan Individual Educational (deoarece fiecare suflet e individual și asa ar trebui sa ne ocupam de el). Cu aceasta ocazie am legat o prietenie și mai strânsă cu doamnele educatoare de la Asezamantul Sf.  Ierarh Leontie dar și cu cele de la Centru Rezidențial Dolhasca. Am înțeles și aflat din interior, cu aceasta ocazie, cât de mult lipseste infrastructura din centre și totodată am conștientizat câți de mulți copii sunt abandonați în România (aproape 80.000 anual).

 

Mulțumim frumos celor care ne-au susținut pentru a face acest curs Cristina Dumitrescu de la Zada Horodnic, Eugen Prelipcean De la Mediterana și Toader Vasile Ciobîcă de la GoblenArt.

Împreună aducem bucurii în comunitate și Inspirăm oamenii să facă la fel.

Veți vedea cât de curând modurile în care ne – a inspirat cursul – pentru început am pornit o campanie de donații pentru susținerea copiilor din centre rezidențiale din zona Sucevei.

 

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*