romania_flag_by_ay_deezy-d4lu8iq

Părinții care nu vorbesc, divorțează, patronii care nu comunică, falimentează, lipsa de comunicare între stat și popor duce la revolte.

Asociația Bafi încurajează deschiderea unui dialog coerent între instituțiile statului român și cetățenii ei. Orice relație necesită o comunicare a sentimentelor între parteneri. În ultimii 25 de ani am putut observa cum lipsa de comunicare între cetățeni și instituțiile statului românesc a dus la o relație tensionată și la o comunicare bazată pe răbufniri. Rezultatul fiind reflectat cel mai bine în imaginea țării.

25 de ani de necomunicare între aceste două entități se reflectă astăzi prin lipsa unui sistem eficient de comunicare. Totodată ne aflăm în anul 2014, iar tehnologia avansată ne permite să ne eficientizăm rapid și necostisitor.

Datorită evenimentelor petrecute cu ocazia alegerilor din data de 02 noiembrie 2014, Asociația Bafi a considerat oportună inițierea acestei campanii de conectare a populației cu înstituțiile statului.

Demarăm campania prin educarea populației răspândite în diferite colțuri ale lumii. Românii din diasporă sunt și cei mai dotați tehnic dar și cei mai afectați de ultimile evenimente, datorate în mare parte acestei lipse de comunicare. Suntem un stat birocrat iar asta înseamnă multe hârtii sau, mai nou, scrisori electronice. Acțiunea demarată are ca și prim scop evitarea unor incidente asemănătoare celor din data sus-menționată, evenimente ce duc la deteriorarea imaginii noastre în lume dar și la agravarea relației dintre stat și populație.


Am realizat un video educativ cu scopul de a explica oamenilor cum să caute datele de contact ale ambasadei din țara în care se află, apoi pașii pentru a comunica intenția de a se prezenta la vot, asigurându-vă astfel o aproximare a numărului participanților la vot ceea ce va duce la o pregătire mai eficientă a instituțiilor participante.

Am înaintat o scrisoare deschisă către ambasadele din țările cu un număr mare de români prin care am descris intențiile campaniei și rezultatul scontat, totodată încurajându-i să răspundă scrisorilor de intenție adresate de către românii de pretutindeni.

http://bafi.ro/document/scrisoare-deschisa-pentru-ambasade/

Asociația Bafi crede într-o societate activă ce întreține un dialog coerent cu instituțiile statului. Indiferent de rezultatul alegerilor, românii au făcut un pas spre o nouă Românie, o Românie unită în care binele celor din jur, chiar și de la distanță, este mai important decât comfortul personal.

Asociația Bafi își dedică resursele acestei misiuni și roagă oamenii ce cred în această schimbare să i se alăture cu idei și resurse în vederea implementării acestei viziuni.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*