PANO_20160409_133943700

După cum am dat de știre într-un articol precedent, sâmbătă, 9 aprilie 2016, am luat parte la acțiunea de plantare Hai la Înverzit din Valea Putnei, acțiune pusă la cale de Asociația Ghizilor din Bucovina în parteneriat cu Ocolul Silvic Pojorâta. Cu mic cu mare, ne-am strâns un grup de 40 de oameni iubitori de natură. Deși inițial a fost vorba să ni se alăture un grup de copii de la Așezământul de copii Sf. Ierarh Leontie din Rădăuți, acest lucru nu a mai fost posibil din cauza unor acțiuni ce au intervenit la ei acasă. Astfel că ne-au bucurat cu prezența alți copii minunați și implicați – 15 elevi de la liceul Andronic Motrescu împreună cu doamna profesoară Silvia Drîmbă, 9 elevi de la Colegiul Tehnic Rădăuți însoțiți de domnul profesor Dorel Pietraru și 4 elevi de la Colegiul Național Eudoxiu Hurmuzachi.

Ne-am îmbarcat de dimineață, la 7 jumate și deși somnul se vedea încă pe fețele noastre, mai proeminentă era bucuria și nerăbdarea de-a ajunge la destinație și-a începe acțiunea. Soarele era și el alături de noi, zâmbindu-ne pe geam. Ajunși la locul faptei, la marginea pădurii ne așteptau puieții dornici să prindă viață. Ne-am încărcat brațele cu legături de puieți și ne-am îndreptat pașii spre versantul defrișat ce urma să renască. Acolo, ce să vezi? Aproximativ 400 de voluntari au împânzit versantul, ca niște furnicuțe harnice ce umblau să-și procure hrana pentru iarna ce va să vină. Oameni din tot județul Suceava au venit să contribuie la un plus de oxigen în atmosferă și să întâlnească alți oameni frumoși. Ne-am însușit și noi câte o bucățică de versant și în aproximativ două ore, zona era plină de puieți mândri că s-a găsit un loc și pentru rădăcinile lor și că în curând vor putea contribui și ei la împrospătarea aerului. Ba unii dintre ei aveau chiar și nume, dat de elevii ce ne-au însoțit și care și-au dorit o legătură mai strânsă cu viitorul brad. :) Acțiunea a luat sfârșit chiar mai repede decât era preconizat, semn că cei implicați s-au dedicat 100% pentru scopul ce-l aveau de-ndeplinit. S-au plantat 12 000 de brazi și molizi pe un teren defrișat de 3 hectare. Yeeeey! Am reușit!, asta puteai citi pe fețele tuturor.

La poalele versantului, surpriză! Cei din echipa Rebrand Your-Self ne-au mai energizat puțin cu un set de exerciții în natură, ce a accentuat zâmbetele de pe fețele tuturor. Sâmbătă, spre seară, drept mulțumire, puieții au avut parte de o ploaie zdravănă, numai bună să-i ajute să se prindă mai cu spor, dându-le șansa să devină cândva o pădure. Mulțumim, cu inima plină de bucurie, tuturor celor implicați și firmei de transport Tarsin, fără de care nu am fi putut lua parte la această acțiune! Trimitem multă iubire și zâmbete către voi!

Uite și câteva păreri ale celor implicați:

Datorită acestei asociații, mi-am dat seama că oamenii sunt mai buni decât credeam. Am fost cu toții foarte uniți, iar atunci când am început să plantăm, toată lumea era fericită. Nu a contat dacă era prea cald sau erau mii de copăcei de plantat, cu toții ne gândeam că facem bine .Datorită vouă iubesc și mai mult natura. Mulțumesc! Sara Ghilan, 15 ani, elevă Colegiul Național Eudoxiu Hurmuzachi.

Pentru mine a fost o experiență mai mult decât plăcută, pe care aș repeta-o oricând la fel de implicat, atât pentru că îmi place genul acesta de acțiuni, dar și pentru că mi-a oferit șansa de a cunoaște oameni de calitate. A fost greu și frumos deopotrivă. Mi-au plăcut efortul colectiv depus și implicarea fiecăruia, atmosfera de prietenie, solidaritate etc. Vasile Cristian, angajat.

Înverzind sânul naturii, ne-am înverzit totodată ramurile sufletelor noastre. Puieții pe care i-am plantat sunt mici copii ce vor crește mângâiați de bunătatea și căldura primită de la noi. Ocrotind Pământul, ne ocrotim valorile, iar ziua de 9 aprilie ar trebui să ne facă conștienți de puterile noastre vindecătoare asupra rănilor pădurilor și nu numai. Alături de oameni voioși și frumoși, am sădit în inimi o amintire de neprețuit. Îmi doresc din tot sufletul să mai particip la astfel de evenimente, să văd cum speranța și conștiinciozitatea modelează un viitor mai bun! Haideți la înverzit! Diana-Olivia Gherasim, elevă Colegiul Național Eudoxiu Hurmuzachi.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*