12795038_952042234873704_4097626898706585836_o

O poveste născocită de Andreea Bolovan, Andra Ștefan și Silviu Cotiușcă.

Spectacolul face parte din proiectul ”Copiii vor pădure pentru fragi și mure” inițiat de Asociația Bafi. Proiectul de teatru de păpuşi face parte dintr-­un proiect mai amplu al Asociației Bafi care se numeşte „Copiii vor pădure pentru fragi şi mure” , proiect care presupune drumeții cu copiii în pădure pentru a culege fructe şi ciuperci care vor fi transformate în dulcețuri alături de copii şi apoi dăruite la un stand.Proiectul are scopul de a responsabiliza copiii în ceea ce priveşte mediul şi importanța protejării lui. Spectacolul nostru vine ca o completare a proiectului dând copiilor o altă viziune asupra naturii.În vechime omul trăia într-­o strânsă legătură cu mediul înconjurător și cu tot ce îi oferea acesta și valorificând darurile sale și­-a făcut viața mult mai usoară. Omul a știut să se bucure de ceea ce îi oferă mediul înconjurător și la rândul său și mediul ar fi trebuit să­-și primească partea de fericire, însă acest lucru nu s-­a mai întâmplat. Spectacolul nostru este un moment de teatru de păpuși, care-­și propune să­-i aducă pe prichindei mai aproape de natură. Copiii vor face cunoștință cu pădurea și cu prietenii ei și vor afla ce daruri are codrul pentru oameni și cât de importante sunt acestea pentru echilibrul mediului care ne înconjoară. Povestea se deapănă printr-­o îmbinare de mijloace artistice care țin de teatrul de păpuși clasic cu proiecții experimentale. Astfel se sugerează ideea de lume fantastică în care orice e posibil. Doi copii, o provocare și o pădure misterioasă. Așa începe călătoria unui băiețel printre tainele și ființele unei păduri magice. După multe peripeții și încercări năzdrăvane, copilul descoperă secretele pădurii.

Distribuție:

Andreea Bolovan
Andra Ștefan

Retroproiecții / Background design: Maria Brudașcă
Suport creativ și tehnic: Silviu Cotiușcă

Descriere proiectCopiii vor pădure pentru fragi și mure

Pe întreg parcursul anului vom organiza excursii educaționale în natură cu elevi, în care vom recolta în funcție de sezon fructe din flora spontană (ciuperci, fragi, mure, plante medicinale). Proiectul este desfășurat în colaborare cu Romsilva, care ne va asigura accesul pe domeniu forestier deținut de ei și ne vor pune la dispoziție ghizi care ne vor arăta ce și cum putem mânca în siguranță din pădure. Fructele recoltate în timpul excursiilor vor fi conservate prin diverse metode: ­ fierbere, deshidratare, fermentare, etc ­ și ambalate în recipiente mici cu scopul de a fi distribuite gratuit oamenilor. Produsele obținute alături de pliante educaționale vor fi oferite oamenilor în cadrul unor acțiuni de dăruire. Aceste acțiuni vor fi organizate în spații publice de mare trafic (piețe publice, mall­uri, zone de promenadă) ­ pentru a atinge un număr cât mai mare de persoane. În cadrul acțiunilor de dăruire la standul asociației va fi amenajată o mică scenă pentru teatru de păpuși, oferindu-­se astfel și un spectacol plin de înțelepciune trecătorilor. Piesa de teatru va fi scrisă și regizată special pentru aceste evenimente fiind un mod de transmitere a mesajului „Iubiți pădurea”, o formă de educație non-­formală. Campania se va desfășura în următoarele localități: Rădăuți, Suceava, Cluj, Iași, București și Brașov. Alte orașe vor fi adăugate pe parcurs. Campaniile de dăruire vor fi organizate în lunile August, Septembrie și Octombrie. Targetul ​propus în campaniile de dăruire este de 20,000 de beneficiari direcți și familiile lor, ce vor primi informații direct de la membrii Asociației Bafi. În total vor fi organizate 10 excursii cu un număr de minim 250 de elevi și 30 de profesori. Pentru a asigura o vizibilitate mai mare a proiectului prezența noastră în orașele menționate mai sus va fi anunțată prin comunicate de presă și interviuri date înainte de eveniment. Proiectul va beneficia de o campanie mediatică intensivă prin toate mijloacele disponibile.

Actori de la Teatrul de Păpuși PUK din Cluj au onoarea de a deschide festivalul și în același timp de a invita copiii (mici și mari deopotrivă) de a fi părtași la peripețiile și încercările năzdrăvane ale unui băiețel printr-o pădure magică.
Așadar, pe 12 Martie la ora 1pm și 13 Martie ora 12 pm, sunteți așteptați la Willesden Green Library, însoțiți de cei mici.
* Vârsta minimă 3 ani.
* Copiii nu plătesc intrarea.
* Și pentru a se bucura cât mai mulți copii de teatru de păpuși, un copil poate fi însoțit doar de un singur părinte.
* Un bilet costă £5 și poate fi achiziționat doar online de pe www.vibratii.co.uk/tickets/
* Detalii la 0044 7500 866 433.
tarsin-va-multumim

 

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*