Ce faci în a doua zi de Paști? Îți propunem o zi cu bucurie, relaxare și conectare împreună cu Cercul Întreg din Cluj Napoca. Vei avea ocazia să participi la două evenimente, unul pe la amiază, în Parcul Central, iar pe seară ne „adunăm în cerc” la Casa Luca Music Pub edit my essay/a>. Ce vei avea ocazia să înveți de la oamenii ăștia frumoși de la Cercul Întreg? Să bați la tobe, să dansezi, să „te lupți” – toate astea într-un cerc de percuție și o demonstrație cu implicare de Capoeira Angolă. Mai jos găsești mai multe detalii despre ce reprezintă aceste două practici.
Când un grup se aliniază într-un https://make-essay.net/essay-writing essaysbuy.com principiu armonic practic, se creează o fuziune organică între persoane altfel separate și distincte. Astfel, în cercurile de percuție, tobele și ritmul au roluri foarte importante – bătaia la tobă este cea care face legătura între muzică și corp, fiind o reflexie a bătăii inimii, iar ritmul înseamnă viață și timp trăite în comun cu ceilalți, sincron. Acest cerc de percuție ne ajută să ne conectăm unii cu ceilalți și pe fiecare cu armonia din interiorul nostru, să exprimăm ceea ce simțim și să putem împărtăși pe cale vie cu cei cu care dorim – muzica ne vindecă pe noi înșine.
După cum ne transmit maeștrii din Cercul Întreg, Capoeira Angolă este un mod de a înțelege jocul mare din care facem parte cu toții – un model al lumii în miniatură la dispoziția noastră pentru a ne juca, pentru a experimenta, pentru a afla mai multe despre noi înșine. Istoria acesteia începe cu sosirea primilor sclavi africani în Brazilia aduşi de către colonizatorii europeni ca forţă ieftină de muncă în plantaţiile de trestie de zahăr şi de cafea. În cursul unei istorii a oprimării de peste 400 de ani, africani de diferite naţiuni, amestecaţi cu indigeni brazilieni, dar şi cu europeni, creează o cultură, chiar o artă a rezistenţei împotriva oprimării în viaţa de zi cu zi. Astfel se formează din diferite forme de luptă, de dans și de muzică predominant africane o artă multidimensională vie, unică în lume: capoeira. Capoeira este atât luptă, cât este și dans, este atât muzică, cât și actorie, este atât de serioasă pe cât este și de jucăușă. Și nu în ultimul rând, Capoeira este o școală a libertății.
Nu sta prea mult pe gânduri, sunt destul de rare ocaziile când avem Cercul Întreg alături de noi. Vino să simți vibrația, să găsești armonia și să trăiești libertatea! Detaliile evenimentelor le găsești în afișele pe care ți le-am pus la dispoziție în articol (dă clic pe fiecare ca să ajungi la pagina de facebook a evenimentului). Absențele rămân nemotivate, ne vedem acolo!