20170601_125120

Când eşti copil, orice este posibil, orice este un motiv de entuziasm și priveşti totul prin curiozitate și iubire autentică.

Pe 1 iunie, dis-de–dimineaţă, cu o oră înainte ca programul de activități să înceapă, ne-am trezit cu o mână de copii la ”poartă”. Veseli, i-am primit și le-am arătat ”casa” în care pot să revină de fiecare dată când vor să înveţe lucruri noi sau să se joace.

edit my paper
Copilaşii s-au apucat de desenat mandale, de pictat, de jucat și de alergat şi explorat prin sediu. Curând, li s-au alăturat colegi de la Şcoala Specială Sf. Stelian Rădăuți, până când sala de pictură a devenit neîncăpătoare (Bucuria de a face), fiind nevoiți să ne mutăm în sala mare de la BAFi.  La ora 11 a început atelierul de creație coordonat de dna. Lazurcă Octavia – pe care am remarcat-o prin expoziţia de decoraţiuni din paste făinoase, https://essayson-line.com/ essaysdigital.com din 2016, de la Galeriile de Artă Rădăuți. Dna. Octavia a învățat o mână de fetițe de la Şcoala Specială Sf. Stelian cum să creeze decoraţiuni de perete prin tehnica decoupage. Deși atelierul era programat să țină o oră, în realitate a ținut peste două ore. În acest timp, fetițele au lucrat răbdătoare şi atenție și au învățat de la dna. Octavia despre arta de a face frumos. Ce a ieșit, poți vedea în fotografiile de mai jos.

În acest timp, în sala mare, copilașii veniți în vizită ascultau povestea broscuței, spusă de Gina Agape. Chiar și cei mai zburdalnici s-au liniștit, toți ochii erau mari și curioşi, iar la întrebările Ginei se auzea în cor doar: ”DAA”, ”daaa”.

După ce s-a terminat povestea, echipa de organizare BAFi s-a despărțit în două: o parte a rămas la sediu cu copilașii de la Şcoala Specială Sf. Stelian și cu ceilalți copilași veniți în vizită, iar cealaltă parte a plecat în trombă spre Aşezământul Sf. Ierarh Leontie Rădăuți, unde erau așteptați de peste 50 de copilași.

La sediu, joaca a continuat cu Loredana, Alina și Alexandra. Mare a fost bucuria copiilor când au umflat baloane uriașe, joaca cu ele, desenele pe față pe care le-au făcut Andreea, Cristian și Alexandra și joculețele: pizza, Simon`s says și câte și mai câte: explorarea sediului și a culoarelor din jur, alergatul pe holuri, hârjoneala copilărească, râsetele.

Deşi copiii proveneau din medii diferite, cu toții erau atât de fericiți împreună! O bucurie și pentru noi, copii mari, să ne jucăm cu ei!

La Aşezământul Sf. Ierarh Leontie, voluntarii BAFi au fost așteptați cu entuziasm și energie maximă. Gina Agape a învățat copilașii mai mari tehnica macrame și, împreună, au creat decorațiuni de perete din sfoară de cânepă. În acest timp, cei mici se jucau cu clovnii de la BAFi joculețele copilăriei și jocul HEP- o comoară rămasă de la actorul Adrian Ciglenean. Cel mai mare entuziasm s-a simțit la momentul de desene pe față și la baloane uriașe de săpun.

La ora 13, toate trupele s-au reîntors la BAFi, unde a început spectacolul de teatru pantomimă al mimilor de la SMiME. Amintim că acești minunați elevi și-au dezvoltat abilitățile de mimi la sediul asociației BAFi, sub atenta coordonare a Ancăi Donisan. Suntem foarte bucuroși de mimii care s-au format, de colaborarea frumoasă pe care o avem și de reacțiile de uimire și entuziasm pe care le-am cules din ochii copiilor care i-au urmărit.

Ziua Copilului nu s-a încheiat aici! După sărbătorirea copiilor de la Școala Specială Sf. Stelian Rădăuți și a celor de la Aşezământul Sf. Ierarh Leontie Rădăuți, ne-am deplasat spre Equestrian Dreams Sucevița, unde ne așteptau aproximativ 30 de copilași din Arbore și Bilca. Cei mici s-au bucurat de baloanele uriașe și de cei doi clovni amuzanți, au urmărit hipnotizați spectacolul de pantomimă al celor de la SMiME, s-au plimbat cu calul, s-au jucat cu Viviana și s-au transformat în lei, pisici, tigri sau fluturași, sub pensoanele îndemânatice ale lui Cristian și Alexandrei.

Mulțumim Olint, Radburg și tuturor oamenilor cu inima deschisă care au încurajat și susținut aceaste activități oferite din inimă copiilor. Ziua s-a încheiat cu zâmbete pe chipuri și în oglindă. Avem foarte multe motive pentru a fi recunoscători! Mulțumim Cătălin Siminiuc pentru invitația de a bucura copii la Equestrian Dreams, mulțumim Doina-Elena Craiu veșnica noastră prietenă de la ViVA Fm, mulțumim voluntarilor care s-au implicat cu tot sufletul în aceste activități!

În primul rând, ne-am adus aminte de la acești copii că: să fii copil înseamnă să fii mereu curios, să fii copil înseamnă să nu-ți fie frică, să fii copil înseamnă să te bucuri din orice, să fii copil înseamnă să fii inocent, să fii copil înseamnă să ai mintea și sufletul deschise și mai presus de toate, să fii copil înseamnă să fii iubire pură!

Mulțumim copii!
Mulțumim susținătorilor cu care facem împreună lucruri frumoase pentru copii!

Mulțumim Olint :)

olint-banner

<3

 

 

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*