4

În ziua de azi, să fii recunoscător e un lucru tot mai rar întâlnit, ceea ce face ca oamenii să se simtă tot mai neîmpliniți. Ne concentrăm cea mai mare parte a atenției pe lucrurile care nu ne plac, care ne deranjează, care ne nemulțumesc, uitând astfel de lucrurile care ne bucură. Orice lucru are o parte pozitivă și una negativă, cu toții suntem conștienți de asta și cu bucurie spun că suntem mai mult decât norocoși pentru faptul că avem posibilitatea de a alege ce parte să aibă câștig de cauză în viața noastră. Sigur, faptul că alegem să vedem partea pozitivă a lucrurilor nu anulează partea lor negativă și invers, dar diferența pe care o face această alegere în ceea ce privește starea noastră interioară și modul în care decurge viața noastră e cu adevărat impresionantă.

Acestea fiind zise, ne-am pus zâmbetul pe față, ne-am luat doza de recunoștință și-am demarat o nouă întâlnire cu fetițele de la Așezământ. Mare veselie la revedere. Zâmbete, îmbrățișări și bineînțeles, multă curiozitate. Ce facem astăzi? Ei bine, astăzi suntem recunoscătoare pentru…orice. Materiale necesare? Un borcănel, acuarele, o inimă deschisă și multă bucurie. Ne-am construit fiecare câte un borcănel al recunoștinței. Asta înseamnă că ne-am creat câte un alt fel de jurnal sub forma unui borcănel pictat după preferințele fiecăreia, în care să adăugăm în fiecare zi minim un lucru pentru care suntem recunoscătoare. Apoi, am jucat câteva jocuri că doar deh, copii suntem și noi. :)

Pe final, ca să încheiem ziua cel puțin la fel de minunat precum am început-o, am împărțit ciocolățele printre fetițe, pe care fiecare a trebuit s-o ofere unei alte colege în semn de recunoștință. Ne-am luat rămas bun cu o ploaie de îmbrățișări și ne-am dat întâlnire peste două săptămâni, când vom pregăti alte lucruri frumoase pe care să le facem împreună. Vă mulțumim, fetelooor!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*