Cât mă costă să direcționez 2%?

Nu vă costă nimic. 2% nu este o donaţie şi nu implică niciun fel de cost pentru dumneavoastră: banii pe care alegeţi să îi orientaţi către un ONG ar reveni oricum statului. Altfel spus, sunt bani pe care îi plătiți oricum, însa acum aveți posibilitatea de a decide către cine se duc și în ce proiecte sunt utilizați pentru comunitate.

De ce să direcționez 2%?

Pentru că este modul cel mai simplu în care puteți susține o organizație sau o cauză în care credeți. Puteți face un gest nobil, de responsabilitate socială, fără a cheltui nimic.

De unde pot face rost de formulare?

Puteti descărca Formularul 200 si Formularul 230 de pe siteul Asociației BAFi www.bafi.ro (2% pentru Rădăuți)

De ce date am nevoie?

Pe langă datele personale, aveți nevoie să știți numele organizației către care doriți să direcționați 3,5% din impozitul pe venit, codul de identificare fiscală al acesteia (codul fiscal), precum și banca și contul bancar al organizației, în format IBAN. Toate aceste date sunt deja completate pentru dvs. în formularele de pe siteul Asociaţiei BAFi www.bafi.ro.

Ştiu că direcţionarea a 2% este un procedeu greoi şi birocratic, este adevărat?

Doar la prima vedere. Noi am încercat să facem lucrurile mai uşoare pentru dumneavoastra: formularele pe care le puteţi descărca de pe siteul nostru www.bafi.ro au deja completate datele Asociaţiei, dvs. nu trebuie decât să completaţi cu propriile date.

Daca doriţi totuşi să ştiţi adresa Administraţiei de care aparţineţi prin domiciliul fiscal click aici (lista adreselor din toată ţara)

Există două formulare; care e diferenţa dintre ele şi pe care trebuie să îl completez?

Completaţi declaratia 230 dacă veniturile dvs. provin exclusiv din salarii, Şi declaratia 200 dacă aţi obţinut în anul precedent şi alte venituri decât salariile (de ex. chirii, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din profesii libere etc).

Ce suma trebuie să trec în casuţa „Suma – lei”?

Dacă nu cunoaşteţi suma exacta pe care o puteţi direcţiona către organizaţia aleasă, lăsaţi căsuţa liberă, iar suma va fi calculată de Administraţia Financiară.

Unde trimit formularul completat?

În mod normal, formularele se depun personal sau se trimit prin poşta la Administraţia Financiară unde sunteţi înregistrat (în funcţie de oraşul/sectorul în care locuiţi), dacă sunteți înregistrat la Rădăuți, Str. 1 Mai, 3, Rădăuți – 725400, Suceava.

Dacă nu aveţi timp să vă deplasaţi la Administraţia Financiară, sau nu cunoşteţi adresa acestei instituţii, noi vă oferim posibilitatea să trimiteţi formularele pe adresa Asociaţiei BAFi: Str. Volovățului nr. 77 bl. 4, sc. C, et. 1 ap. 21, Rădăuți – 725400, Suceava. Ne vom ocupa noi să ducem personal formularele la Administraţia Financiară de care aparţineţi.

Ce documente mai trebuie să trimit?

Formularele 230 si 200 pot fi însoţite de copii ale fişelor fiscale ale angajatului dar acest lucru NU este obligatoriu.

Până când pot să mă hotărăsc dacă şi cărei organizaţii voi dona cei 3,5% din impozit?

Formularele completate se pot depune sau trimite prin poştă la Administraţia Financiara de care aparţineţi până la data de 15 mai 2020. Daca alegeti sa le trimiteti pe adresa Asociației, va rugam să nu depășiți termenul de 10 mai 2020.

De ce să aleg Asociația BAFi?

Pentru că în noi știți că puteți avea încredere.

Asociația BAFi crede în puterea oamenilor de a se schimba, crede în frumusețea nevăzută a oamenilor, aduce frumosul în peisajul urban, arată semenilor puterea gesturilor simple și cum intenția urmată de acțiune conștientă produce schimbări controlate.

Scopul nostru comun este înlăturarea falsei impresii de neajuns prin evidențierea naturii abundente a mediului înconjurător și a frumuseții oamenilor de lângă noi.

Visul nostru de a contribui în comunitatea în care trăim a început în 2013.

De-a lungul anilor, Asociația BAFi a acumulat o experiență bogată lucrând în comunitate, în contact direct cu oamenii, a legat parteneriate de incredere cu administratia locala si institutiile scolare locale.

 

Vă mulțumim pentru generozitate!