Satul bucuriei este un loc în care lumea simte din nou și apreciază pentru un moment bucuria de a fi.
Știm că e o binecuvântare că suntem aici, că beneficiem de atâtea lucruri, simțuri, dar jocul complex pe care l-am creat în jurul nostru ne depășește de multe ori așa încât uităm să ne bucurăm de lucrurile simple dar complexe în aceleși timp ( văzul, auzul, mirosul, în esență – viața).
Faptul că văd cum oameni dotați cu aceleași mecanisme ca ei transformă cu mâinile lor pământul în obiecte de folos (meșteșugari, handmaderi), că avem abilități extraordinare (trail bike, cățărare), că sunt alternative la realitatea stresantă de cele mai multe ori în care ei trăiesc (case ecologice, permacultură), aduce un val de liniște. Aici vizitatorii își deblochează energii prin pillates, yoga, percuție, redescoperă simțurile senzoriale pășind în calea liniștii interioare și observă cum realitatea e manipulată prin filtrele noastre de percepție (expoziția foto).
Anul acesta, Satul Bucuriei s-a desfășurat în perioada 5-7 septembrie în parcul central din municipiul Rădăuți.
Cei mici au petrecut ore în șir la atelierele de creație susținute de Dragoș și Ana-Maria Andronache de la HobbyCorner.Colaboratorii noștrii au amenajat suporturi din pânză și rigips unde copii și-au dat frâu liber imaginației pentru a scoate imagini sau viziuni din interior folosind tematica evenimentului.Participanții au pictat căsuțe pentru păsărele, au învățat despre argilă și reciclare prin activități creative.
Împreună cu Marelvi Impex SRL am organizat o campanie de informare a cetăţenilor asupra avantajelor reciclării şi totodată o acţiune de colectare electronice de dimensiuni mici şi mijlocii într-un spaţiu special amenajat.
Tineri artiști au expus produse lucrate manual într-o expoziție cu vânzare, pasionații de ciclism s-au aventurat în sărituri și demonstrații, tineri fotografi și-au expus cele mai bune lucrări într-o expoziție în natură iar toți cei curioși au putut participa la un spectacol de poezie sensorială care i-a ținut captivi ore în șir într-un joc al imaginației și al bucuriei.
Teatrul senzorial labirint este o formă de teatru conceptualizată de regizorul galez Iwan Brioc și se definește în mod special prin interacțiunea directă și constantă cu spectatorul. În timpul unei reprezentații de teatru labirint, spectatorul este personajul principal din poveste și este provocat să experimenteze diverse stări emoționale care trasează un labirint interior, specific fiecărui participant.
Foarte mulți oameni adună lucruri aglomerându-și spațiul de locuit de obiecte funcționale dar pe care nu le mai utilizează nimeni.În loc să le arunce, rădăuțenii au fost invitați să le ofere gratuit cui are nevoie sau să le schimbe cu altele utile în cadrul acțiunii numite Bazar Gratis.
David Igescu, voluntarii Bafi și copii de la asezământul de copii Sf. Ierarh Leontie au lucrat în echipă pentru a realiza o surpiză de dimensiuni gigant pentru vizitatorii Satului Bucuriei. Împreună am făcut peste 9.000 de piese de origami în încercarea de a construi cea mai mare sferă origami din județul Suceava.
Seara ne-am adunat la un loc și ne-am relaxat la proiecții film în aer liber.
Satul Bucuriei a mobilizat peste 30 de tineri entuziaști în a prezenta cea mai bună variantă a lor, în a da înapoi energie comunității în care s-au născut.