Masa Critică este o plimbare cu bicicletele – în număr cât mai mare-  care are loc de obicei în ultima zi de vineri a fiecărei luni, în zeci de orașe din România și sute de orașe de pe glob. A luat ființă ca o plimbare spontană în San Francisco – vineri, 25 septembrie, 1992. Filosofia generală din spatele acestui eveniment este exprimată în sloganul „Și noi facem parte din trafic”.

În unele orașe, traseul, punctul de final, sau anumite puncte de atracție de pe traseu sunt stabilite dinainte. Participanții demonstrează avantajele mersului pe bicicletă în orașul respectiv și pun în evidență obiectivele de dezvoltare urbană care necesită îmbunătățiri în termeni de siguranță și facilități.

Asociația Bafi promovează sănătatea și mișcarea, iubește bicicleta și, având în vedere numărul mare de bicicliști din zona Rădăuți, am luat inițiativa de a chema la plimbare și discuție bicicliștii de toate vârstele.

În curând vom realiza și o serie de pliante informative despre siguranță în trafic atât pentru bicicliști, cât și pentru participanții în trafic, până la urmă împărătășim același drum.