Pe 27 și 28 mai ne-am dat întâlnire cu Organic Joy la Căsuța Muzeu din interiorul Colegiului Andronic Motrescu Rădăuți pentru a descoperi cea mai simplă și mai veche tehnică de presare organică a uleiurilor aromate, moștenită de la strămoșii noștrii daci.

Organic joy folosește doar plante, flori și semințe pentru a prepara cele mai naturale produse. Produsele sunt proaspete și vii ce păstrează integral proprietățiile, elementele, principile active și complexele de minerale, uleiuri volatile și acizi grasi.

În cadrul atelierului participanții au fost întroduși în lumea tămăduitoare a plantelor de către Sava Raul, care a împărtășit informații despre uleiurile organice presate la rece, aroma terapie și uleiuri pentru masaj.

Presa Organică este invenția ui Sava Raul și nu conține nici o parte metalică, fiind făcută integral dintr-un material neutru, care nu interacționează cu substanțele, lăsând uleiul complet proaspăt și cu adevărat natural. Presarea uleiurilor se face lent, în mod manual, durata medie pentru o sticluță de ulei fiind cuprinsă între 4 și 12 ore, tocmai pentru a nu altera legăturile moleculare la nivelul plantelor și semințelor. Uleiul astfel rezultat este proaspăt și foarte viu, bogat în proprietăți active.

Organic Joy ne-a prezentat rețeta de UleiElixir pentru tinerețe și frumusețe cu Semințe de Mărar și băile cu plante și flori, ca o alternativă foarte potentă pentru echilibrare, vitaminizare și tratament holistic.

Fiecare participant a contribuit la alegerea plantelor folosite, pe rând am presat și amestecat. Împreună am creat primul ulei cu vibrația orașului Rădăuți.
Participanții au descoperit turtițele din plante și semințe marca Organic Joy și bucuria de părăsi atelierul cu câte o sticluță cu uleiul propaspăt presat la gât.